Itali |
Sweet Recipe Baby Choux from Etude House....
Yummy |
Awww so adorable right?? |
Pate Au Choux ... Ni nita nak ajar cara sebutannya ya..
Patty au shoe...hehehehe...dan nak tengok x mcmana gambar 'shoe' boleh dimakan ni?
Sebelum dibakar..drooling** |
Macam comel jer, macam cantik jer!! |
Make up base (bukan untuk dimakan tau) |
2. Gratins sebutannya (gratong) - Bermaksud 'parutan' - teknik dalam penyediaan makanan di mana makanan akan diselaputi keju parut atau serpihan roti di bahagian atas sebelum dibakar di dalam ketuhar
3. Moelleux Au Chocolat sebutannya (mui:luh au cokolat) - Yang bermaksud lembut dan gebu (soft and mellow). Kek coklat yang dimasak separa supaya ditengahnya masih kelihatan coklat masakan dan melimpah ruah apabila dipotong..awwww
4. Baguette sebutannya (bajet) - Roti murah..eh salah..roti panjang dari Perancis, tinggi kandungan gandum dan hanya pembuat roti dari Perancis ja terer buat roti ni hehe :)
Okelah, itulah sedikit sebanyak perkongsian pada malam ni..nita dah nak tido dah ni, itulah gaya penulis yang suka buat blog waktu malam2 camni haha..okeylah sapa2 teingin nak mengetahui lebih lanjut mengenai makanan Itali, silalah berkunjung ke http://www.italianfoodforever.com/ Bole ja tatap2 gambar..lalalala....ADIOSSSS..zzzz
No comments:
Post a Comment