27 December 2012

Kaki Jalan: Setia City Mall zoooooo...~

Bestfriends.......
Hello readers.....kalau baca yang tajuknya di atas mesti orang fikir ada zoo kat Setia City Mall ni...bukan apa, taman permainan kat SCM ni best sangat, sampai tak terkawal lagi perbuatan perbuatan manusia yang datang sini (emm maksud saya org macam saya lah) hehe...

Al kisah nya saya ni pertama tama kali lah datang kat SCM, datang pun awal, jam 9 pagi cemtu, sapa yang dah bukak kedai? Jadi kami org pegi lah kat taman permainan kat sebelah tu..hehe ada spider web lah...nak tengok tengok ja pun, tapi akhirnya saya membuka kasut dan..terus bergantungan macam monyet plak...

Banyak lagi gambar yang tak ditapis tapi xnak upload banyak2 nanti ada pula orang yang mengamuk hahah...ZZZZZzzzzzz... :)

Trip model lah kunun....hahaha

Nak kawen tempat camni...
Nah tudia..dah naik dah munyit2 UITM ni...
Rasa macam kat hawaii lah tu...hehehe
Setia City Mall
Trololololllll.......

Bestiess.....

Pengemar sejati Atuk kolonel Sanders



26 December 2012

Ceritera: Add Nuffnang ads di blog anda..YEEhuuu..

Asslamualaikum semua, dan selamat malam...belum nak tidur lagi, tapi time study week ni rajin ja nak update blog kan? hehe..baru saja habis study Pathology for Dietetics ni tadi..hmm memang susah nak study sorang2 ni sbenarnya..nak study group tapi macam takda feeling nak bukak mulut ni bawak berbincang..nampak sangat malas kan?

okeh kita abaikan dulu subjek Pathology, mari kita belajar buat ads Nuffnang, hmm baru tadi buat Nuffnang ads, menjadi jugaklah..ingatkan tak jadi, sebab berkali kali dah try sebelum ni. Jadi langkah2 yang perlu anda buat adalah..

1. Mempunyai blog yang aktif ( Blog saya ni dah bertahun xda iklan tau)
2. Masuk ke dalam website http://www.nuffnang.com.my/
3. Log masuk dan buatkan username serta password anda
4. Kemudian turuti langkah demi langkah yang akan dinyatakan dalam website tersebut

**Pastikan emel yang and abagi adalah aktif kerana proses verifikasi emel akan dijalankan sejurus saja anda mendaftar sebagai ahli nuffnang Malaysia.


** Okeh, boleh tak kawan2? Mungkin anda agak terkeliru sikit tapi buat lah pelahan- lahan..insyAAllah menjadi..sebabnya..saya pun baru siap tadi hehehe :)

Nampaknya dah larut malam ni, apa kata kita pg ZZZZZZzzzzzzzzz.....

24 December 2012

Product Review: Masker FoodAHolic dari Korea

Lama betul dah tinggalkan arena penulisan ni sejak dua menjak duduk kat bilik dan buat kerja sendiri..hmmm..tapi rejimen penjagaan diri tidaklah dilupakan..

Pemakaian bedak dan alat solek di siang hari mungkin akan menyebabkan wajah letih dan kurang bermaya, jadi apa yang harus dilakukan adalah dengan membasuh wajah dengan pencuci wajah yang sesuai dan mengamalkan pemakaian krim pelembap.

Tetapi saya tidaklah memakai krim pelembap, sebaliknya menggantikannya dengan pemakaian masker wajah. Masker wajah mengandungi bahan- bahan yang boleh membeeikan kesegaran berpanjangan ketika anda tidur, dan semestinya, yang menjadi pilihan saya adalah masker FoodAHolic.

Saya telah menempah melalui talian internet dengan harga RM** dan saya beli dengan harga borong (niat nak jual balik kat kawan2)..dan alhamdulillah, dapat jugak saya jual balik masker tersebut dengan harga berpatutan.. (3 keping untuk RM10) hehehe...



Carta di atas adlah proses-proses penghantaran barang saya. emmm memandangkan saya pilih normal airmail, maka proses penghantaran adalah 2 minggu..lama betul lah!..hmm tapi kalau nak sekejap kenalah bayar RM30 lagi untuk caj penghantaran..


Masker kegemaran saya : -
1. Pomegranate - ekstrak buah delima membuatkan wajah rasa nyaman dan segar, bau pun harum
2. Orange - ekstrak buah oren yang memberi sensasi segar dan dapat mengecilkan liang pori
3. Snail - ekstrak lendir siput German ini dapat memberikan nutrisi pada kulit wajah dan membuatnya kelihatan tegang





21 October 2012

Nutrition and Dietetics Association (NADA) Bonding Night

Bachelor (Hons) Nutrition and Dietetics  (NAD) adalah salah satu program yang ditawarkan di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kampus Puncak Alam, Selangor. Program ini merupakan program yang telah diperkenalkan di bawah fakulti Sains Kesihatan dan secara keseluruhannya ada 5 kumpulan pelajar yang diambil pada bulan Julai setiap tahun.

Baru- baru ini, pada bulan september 2012, program NADA telah menganjurkan satu majlis ramah tamah di mana semua pelajar dan pensyarah berkumpul dan berkenalan di antara satu sama yang lain. Ativiti seperti suai kenal, jamuan dan permainan turut diadakan..

Tak banyak pun gambar diambil, cuma sy nak bagitahu, kamera saya yg menyimpan seribu kenangan telah pun hilang! huhuh..tak pa lah..janji jangan handphone yang hilang hehehe :)



















:: Malas nak taruh caption....ngantuk la..nak ZZZZZZzzz hehehe

03 October 2012

Chantek: Gadis serupa Anime Hidup - Anastasia


Masih terfikirkan apa yg patut anda gayakan sempena dinner Halloween atau makan malam bertemakan fantasi? Jika anda berminat mnjadi seorang patung Barbie atau watak anime, mungkin tutorial di Youtube menjadi pilihan, dimana seorang lagi gadis rakyat Rusia, Anastasia Shpagina, 19 tahun,  yang menghabiskan masa berjam- jam di hadapan meja solek smata- mata untuk kelihatan seperti anak patung siri anime jepun. 

Sila semak gambar di bawah, ini adalah beberapa siri gmbar yg sempat sy rakamkan ketika menonton Youtube ( maaf tak tengok abis pun hehehe). 






Gambar di bawah menunjukkan Anastasia atau gelaran popularnya Fukkacumi( sebut betul2 ok), begitu akrab dengan seorang lagi gadis Rusia yang melakukan kontroversi kerana membuat pembedahan plastic kerana semata2 ingin menjadi seperti Barbie Hidup. Kalau dah baca entri sebelum ni mesti kamu smua kenal dengan si Valeria ni kan..


14 July 2012

Juh Berambeh Anak Sarawak


Juh Berambeh Anak Sarawak anjuran Persatuan Anak Sarawak Semenanjung, bertarikh 4 Mei 2012, bertempat di Universiti Teknologi Mara Kampus Shah Alam, Selangor..

Aku sik tauk gik nak madah macamne dengan program tok..best juak tapi yalah mok madah, kadang-kadang rasa macam sik cukup makanan pun ada,, tedah nangga sidak nok lain ada nok sik sempat makan mi kolok ngan laksa Sarawak tek..hehe, tapi mena lah ku madah di sia sikda selera juak mok makan bila dah nemu geng geng lamak..aku harap lah ada program camtok gik len kali hewhew..eh sorilah tang ada jak post kali tok dalam bahasa Sarawak, malas nak nyusun ayat kacak2 alu makey jak bahasa ibunda..kekekeke..ada lah sikit pictures time program tok, ya pun sik bena bergambar, kotan tek begaut nak pulang..adiosss!!










p/s mala jak join program camtok tapi sebenanya sik tauk pa tujuan datang haha :p